Over ons

Zandzuig- en overslagbedrijf Van der Waal B.V. gevestigd te Papendrecht, is in 1923 opgericht door de heer Van der Waal, die het familiebedrijf verder heeft uitgebouwd. In 1935 werd de zelfzuiger Westerschelde aangekocht. Na een voorspoedige groei werd in 1960 de Oosterschelde speciaal gebouwd voor Van der Waal B.V.

Niet veel later, in 1969 is er ook een machinefabriek toegevoegd. In 1995 is deze fabriek weer doorverkocht en werd het Zandzuig- en Overslagbedrijf overgenomen door Baggerbedrijf de Boer B.V. uit Sliedrecht.

Vloot uitbreiding

Met de overname van Zandhandel & Overslagbedrijf v.d.Linden-Schiehaven b.v. en Transport- en Aannemingsbedrijf Ir. A. van der Linden B.V. in 2006, wordt de vloot uitgebreid met de Prinsenstad, Merwestad en Maasstad en komen er met Delft en  ’s-Gravendeel twee loslocaties bij. Transport per as is nu ook een feit middels de diverse kippers met of zonder knijper/kraan.

Holcim

In 2009 worden de zandactiviteiten van Holcim Grondstoffen b.v. door Zandzuig- en Overslagbedrijf Van der Waal B.V. overgenomen. Met deze overname groeit niet alleen de vloot met beunschepen, maar er komt ook een profielzuiger bij. Tevens neemt met loslocaties Alphen a/d Rijn, Breda en Leiden het aantal vestigingen toe.In 2010 wordt nog een vestiging in H.I. Ambacht aan de Veersedijk toegevoegd.

Naamswijzigingen

Deze overname is aanleiding tot naamswijziging in Zandhandel & Overslagbedrijf Van der Waal B.V. In navolging hiervan zijn vanaf 2010 de volgende naamswijzigingen ook een feit; Zandhandel & Overslagbedrijf Van der Waal-Schiehaven B.V. en Transport- en Aannemingsbedrijf Van der Waal B.V.

Organogram

Organogram

Certificering

Sinds jaren zijn we voor VCA (Veiligheid, gezondheid en milieu), ISO (kwaliteit) en Co2 (Milieu) gecertificeerd. Inmiddels VCA**/2008/5.1 – ISO 9001-2015 – Co2 niveau 3.

Ons kraanschip Rival heeft in mei 2017 het Green Award Silver Certificaat behaald.

Als producent zijn wij gecertificeerd voor BRL9313:

Certificaat nummer ZW-012 Van der Waal BV en de locatie’s Papendrecht, Alphen a/d  Rijn, H.I.-Ambacht en Lammenschans.                                                                 

Certificaat nummer ZW-013 Van der Waal Schiehaven B.V. en de locatie’s Delft en ‘s-Gravendeel.                   

 

Hier vindt u de Visie, missie en beleidsverklaring van ons bedrijf.